Skip to content

Svetsning av medfästen

Min nya vän i garaget är nu blästern. Har blivit några timmar med blästrande den här veckan. Bland annat så har jag blästrat och målat alla de tre medarna, så nu är de klara.
Idag så monterade jag av bakaxeln från isjakten, mätt in medarna så de pekar rakt fram. Lite synd om man skall åka krabba hela vägen in i mål/plogvall på Speedweekend. Drog fast fästena litet lätt med rörklammer innan jag hivade upp hela axeln på svetsbänken.

Anders fick leka fotograf och för ovanlighetens skull hamnade man själv på bild idag. Sitter och helsömmar fästena, så nu skall de inte åka av i första taget.

Det blev inte så fasligt fint, men det håller. Trodde jag hade slipat bort all galv från röret innan jag satte mig och svetsa, men ack så fel jag hade. Små vita dödsänglar steg upp mot taket och det var ett helvete att bränna bort galven med svetsen på sina ställen.
Fast man kan ju tycka att det ser lite fränt ut när det brinner grönt inne i röret när man kör genombränning.

Ett tips är att vinkla röret uppåt en liten bit och svetsa i den lägre änden av röret, för då blir det frän rök som Anders kan fota. Skönt att slippa en del av galvröken också faktiskt.
Gick ett par varv med rondellen innan hammarlacken fick sitt fäste om fäste + bakaxel. Är lite småpill just nu med isjakten, men det känns som det är rätt nära med att montera dit motorfästena nu. Fast nu hägrar mest provstarten av nymotorn imorgon.

Published inIsjakten

Be First to Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.