Skip to content

Jag skall måla hela världen…

Har börjat att plocka ner hela isjakten nu för att måla allt i väntan på ritningarna till nymotorn min. En månad kvar nu till tävlingen och man börjar bli sugen på att få fart på en motor nu faktiskt. Basfärgen blir gråvitt sedan så blir det svarta detaljer lite här och där.

Här så hänger lager och styrspak på tork.

Passade även på att måla dit startnumret mitt. Målade svart först, tejpade dit numret lite snyggt för att sedan måla över det med den gråvita färgen.

Går snart att spegla sig i sittbrunnen.

Published inIsjakten

3 Comments

 1. Heja grabbar, projekten (projektilerna?) ser häftiga ut.
  Ett tips från vålnaden på ödesbölet busvebacken inför kommande utmaningar är att ta en titt på den här filmen
  http://www.atl.nu/Article.jsp?article=58098
  Det var faktiskt så att samtidigt som filmen spelades in höll farsan på och skruvade och körde med familjens Fordson på Klöstanäs jordbruk. Mellan varven hände det att han tog en tur till Mobackens föreningshus för att förhoppningsvis träffa på morsan från Busvebacken och andra ungdomar från det hållet, som brukade stuva in sig i Johannes Åkerbergs fordon och åka dit till det redan på den tiden berömda och beundrade etablissemanget.
  Det hela föll väl ut och Fordson hamnade så småningom på Busvebacken där även jag hann köra med den innan den dog – kan beskådas på följande länk
  http://www.busvebacken.ath.cx/GamlaFotografier
  Bland modifikationerna på traktorn kan nämnas bakhjulen som nog blev effektivare än stöveldriften, Framhjulen kommer förmodligen från farsans bror Henning som på 50 – 60-talet fraktade runt skolungar i Lit med sina De Soto och Chryslerdroskor, vilka han hade lärt sig skruva med som bilmekaniker i New York på 20- och 30-talet.

 2. Ante Ante

  Blir förjävla bra det där!

 3. M. M.

  Very good, Erik! =)

  And yes, Jormungandr is coming soon. This will be one lean, mean ice yacht!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.