Skip to content

Nya spridarhållaren byggd

Igår blev det en shoppingtur till Swedol efter lite hydraulrör och kopplingar, man tycker nästan synd om dom som jobbar där när dom sprungit in och ut ur lagret och jämfört tumgängor och skärringar i 1.5 timme och till slut får sälja två hydraulkopplingar för en tjuga styck…

Idag fixade jag ihop en ställbar spridarhållare som förhoppningsvis ska hålla tätt, spridarröret löper inuti en urborrad skärringskoppling som dras åt lite lagom så den håller tätt utan att nypa fast på röret. På så vis kan jag lätta på den och justera spridarröret ut eller in tills jag hittat rätt placering, då drar jag åt den ordentligt så skärringen nyper fast för gott.

Änden på kopparspiralen konades ut och en slaktad hydraulkoppling användes för att dra fast den, konstigt nog har jag varit tvungen att bygga om alla kopplingar trots att det tog sån tid att leta fram dom. Det är kanske inte meningen att man ska ha det för lätt när man håller på med tockenhäringa banbrytande experimentteknik…

Om ni undrar varför kopparröret ser så slitet ut så är det för att jag återanvänt den gamla spolen efter att ha kortat av den några varv, den blev ju så attans varm sist och det tyder på att den tydligen var lite för lång.

Published inPulsjetsparken

3 Comments

 1. Johansson Johansson

  It is adjustable from 5-9cm depth which is in the region where it ran best during the last run. If I need to change it more I can easily make a new injector tube with a longer adjustable range.

  Good news, I´ve scratched my head over it so much the last day that I am beginning to grow a bold spot…

 2. M. M.

  Joe and I are checking the .pdf scaling, will let you know if we find anything.

  Good luck adjusting the printer! =)

 3. M. M.

  Adjust much?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.