Skip to content

Ännu en lyckad provstart + liten provkörning

Jag och Olov bestämde oss för att göra en ny provstart av min pulsjetspark idag nu när jag byggt en stadigare spridarhållare, våra trogna fans Olle och Pö assisterade med hurra-rop, fotografering och tändhattsborttagande.

Eftersom jag såklart inte kollade hur spridaren stod sist när den fungerade så blev jag tvungen att höfta till insticket inför första starten, men trots det tog motorn och startade ändå. Efter att jag flyttat ut spridaren en centimeter till gick motorn aningen renare så det fick duga för dagens test.

Jag anar att det finns mer att göra åt spridarstorleken, vid fullt pumptryck studsar bränsletrycket hejvilt upp och ner vilket gör att motorn stannar hela tiden. För att motverka det bytte vi till en större restriktor i spolen vilket gjorde att vi kunde köra på ett lägre och stabilare bränsletryck, ett lite större munstycke ska tillverkas inför nästa provstart vilket kan göra motorn ännu piggare.

Jag passade även på att köra en liten sväng på vändplanen där vi höll till, det märks tydligt att det finns mer dragkraft att hämta då den med nöd och näppe knuffade iväg mig nu.

Bortsett från bränslejusteringarna så kommer det även att byggas en ejektortratt som kommer ge ett antal kilo dragkraft till så den lär nog inte ha några problem att skuva iväg mig efter isen. Det föreslogs både sjövatten-lavemang och plommondieter för att jag skulle komma i bättre matchvikt, men jag höll mig ganska skeptisk till det…

Published inPulsjetsparken

6 Comments

 1. Johansson Johansson

  Ingen aning, har det funnits några?

 2. elffors elffors

  Ps. jag ju på the darkside nu, men var fan är smileyna..

 3. elffors elffors

  Underbart att se lite gulglödgad plåt efter allt detta skruvande! Ska bli fint o se den på fullt skaft! . He he he

 4. Bjursingen Bjursingen

  Fränt sa bärnt!
  Nu är du inte bara bäst på att göra ungar utan även pulsjet makapärer. Den verkade nästa onödigt lätt startad. Jag har en plan för min vento camper så det ska bli fränt att se allt detta i funäs snart. Kör hårt!

 5. Johansson Johansson

  It is rather impressive to be able to start right off gasoline, we should lift our hats to ourselves and Joe for all this work.

 6. M. M.

  Oh, Anders… you’re my hero! (cough, cough… =)

  Looking good, my friends!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.