Skip to content

Småpyssel inför lördagens provkörning

I kväll har jag varit nere och byggt nya spridare inför provkörningen och provflödat olika strypningar till spolen.

Det jag upptäckte under provflödningen var att den strypning jag använde sist flödar åt helvete för mycket bränsle, jag ska ligga på 1250ml/min vid 2 bar bränsletryck så jag testade en 1mm och en 1.5mm strypning.

1mm flödar 700ml/min och 1.5mm flödar hela 1800ml/min, inte konstigt att det inte gick få liv i motorn sist med en 2mm strypning. Den lär ju ha flödat närmare 3 liter i minuten…

Efter lite knackande på miniräknaren kom jag fram till att en 1.3mm strypning skulle ge mig det flöde jag vill ha, tyvärr hade jag ingen sån borr så det får bli en shoppingrunda i morgon. Jag måste även ha ett par 12mm skärringar och lite annat småplock.

Mer pyssel i morgon!

Published inPulsjetsparken

2 Comments

 1. Johansson Johansson

  That is an option, but if my memory serves me correct a store not far from where I live has drills ranging from 0.5-1.5mm in .1 steps.

  I will email you a series of flow tests of the 1.3mm restrictor tonight.

 2. M. M.

  Anders,

  If you don’t find a 1,3 mm drill bit, then consider using two (2) 1,0 mm holes. The flow rate will be
  a little above the 1250 ml/min target, but not enough to worry.

  M.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.