Skip to content

Större bränsletank kräves…

Jag märkte ganska tidigt att min 1-gallons fuelcell inte skulle räcka i två kilometers körning, så nu när allt annat är färdigt så tog jag tag i problemet och byggde en ny bränsletank.

Det första steget i ett sånt bygge är att hälla minst en liter bensin över byxor, tröja och skor när man tar loss den gamla tanken. Det steget klarade jag av galant.

För att spara tid så tog jag gocartens bränsletank till efterbrännaren och kapade ner till 31cm, det blir nio komma någonting liter vilket borde räcka både till körningen och att tända grillen med efteråt.

Erik kom precis lagom till att jag skulle börja kapa isär tanken med rondell så jag passade på att skrämma honom lite med att det var bensin i tanken när det i själva verket bara var en skvätt diesel i botten. Ingen fara alltså.

Största fördelen med denna tank jämfört med den gamla är att båda anslutningarna sitter uppepå med ett dykarrör ner till botten, då behöver jag inte tömma tanken när jag ska loss med den. Kanooon!

Hammarlack lagd med pensel ger ett lagomt seriöst intryck och jag hann med två strykningar innan det var dags att göra kväll, ett varv till och den kommer se lika fin ut som depåsparken. Huruvida det är bra eller dåligt låter jag vara osagt…

Published inPulsjetsparken

2 Comments

  1. Johansson Johansson

    Jag monterade den i morse och den sitter som en smäck!

    Jo nu börjar det bli lite pirrigt, mycket småplock kvar att göra men det borde hinnas med om man låter bli att sova så mycket. =)

  2. Bjursingen Bjursingen

    Vad fin det blír med lite färg. Kanske man skulle skaffa sig lite aktier i hammarlack, ssab och något olje bolag! Börjar så sakta infinna sig lite mantorp känsla hos mig! så det känns lovande för funäs.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.