Hoppa till innehåll

Provstart av Jorm

Då vad det dags för provstart idag. Anders och jag kom till garaget lite lagomt tidigt imorse för att göra en insats för att väcka liv i min pipa till isjakten. Borrade upp hål för spridarna, monterade tändstift, gjorde klart motorfästena plus lite annat. Det fick bli en strypning på 2 mm för bränslet med två stycken spridare på 5,5 mm med ett instick i brännkammaren på 1 mm. Hela motorn sitter i en ram, som går att skruva bort för transport. Drog ett bränslerör under motorn som leder till en slangnippel där jag skruvar fast bränsleslangen med dubbla slangnipplar.

Fick inte den att går riktigt rätt precis, men förhoppningsvis är det en justeringsfråga. Körde först upp en halv tank med backventilen monterad i bränslesystemet. Med den monterad så hade den svårt gå riktigt rätt. Skruvade bort den och då ville den tända till lite bättre. Mycket har nog med startproceduren med vilket gaspådrag man skall ha osv. Måste ju ha något att skruva med nere i Funäs också.

Publicerat iIsjakten

5 kommentarer

 1. Motorn får nog stå kvar i garaget i vinter. Isjakten skall väl få sig en tur till Bispgården snart för att få ingå i ett projekt som är på gång där.

 2. Bjursingen Bjursingen

  Fan man blir ju skraj bara av att höra namnet JORM!
  Men nog hade det varit fränt att höra skapelsen på avstånd!

 3. Ante Ante

  Ja hur blir de med den här skapelsen i vinter? Laggt ner projektet eller?

 4. Ante Ante

  Det lilla den gick så vibrerade det fint i bröstet:-) Måste bara höra den där när den går på riktigt!

 5. Johansson Johansson

  Det small rätt så bra där ett tag, varmt blev det också. Jag har i alla fall inget hår kvar på knogarna… =)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.