Hoppa till innehåll

Lördagen, äntligen nådde vi startlinjen!

Idag fick vi fart på gasturbinen, rejält med mos i den också. Föret var såpass dåligt att någon fart inte var att hoppas på, slask och vatten över hela banan och med en markfrigång på cirka 3cm så plogade den allt framför sig.

Trots det så accade den iväg riktigt bra, men efter ungefär 150m så blåstes packningen mellan kompressorhus och brännkammaren vilket gjorde att EBK:n släcktes och då övervarvade turbinen. Lagren är totalt tvärsluta vilket i sig inte borde ha hänt pga detta, men en tidig teori innan vi plockat isär den och kollat är att oljenivån kan ha varit för låg så turbinen tappade smörjningen efter ett tag.

Det kommer mer info om helgens bravader senare när vi kommit hem, just nu är nog ingen i något skick att skriva några längre berättelser. Nu är det sängen som gäller och reveljen går 06:00 så vi hinner lasta allt och komma hem innan det blir mörkt…

Publicerat iSpeed Weekend 2010

3 kommentarer

 1. Johansson Johansson

  Tackar tackar, hade det inte varit för att vi tappade oljetrycket så turbinlagringen for så skulle det nog ha hållit ihop ända i mål. Nya friska tag till nästa år!

  Tack själv Elof, inte illa att ha en hovfotograf med sig!

 2. Bjursingen Bjursingen

  Hej på er!
  Nu är man hemma och utvilad! Jag har även hunnit med att räknat ögonbrynen och förvånansvärt nog är alla kvar. Det är bara att lyfta på hatten och tacka för en suveränt underhållande helg!

 3. ROCKET LAUNCHERS ROCKET LAUNCHERS

  bättre lycka nästa år
  tror att nuvarande wmccr är 108..5 by jesper p rocketlauncers see you next yeer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.