Skip to content

Efterbrännaren klar för skeppning till Mo

Efter kvällens pyssel är efterbrännaren så klar som jag kan göra den, resten får Olov och Pål fixa på plats. Tack vare att vår kamrat Lars-E skar ut en reservplatta till mitt gasturbinbygge som sen inte behövdes kunde jag använda den till det här bygget istället, det krävdes bara lite massage i svarven för att den skulle passa.

Här sitter flänsen på plats, det som ska göras innan den kan svetsas fast är att det ska borras en hålcirkel med muttrar fastsvetsade på insidan och den ska även riktas in med EBK:n fastsatt på sparken. Är dom riktigt snälla kan jag helsvetsa med tig:en bara dom punktar fast den, men det krävs nog ett par kanelbullar som övertalning.

(Nääää, skojar bara! Det är så kul att svetsa så det är jag som ska bjuda dom på bullar för att få göra det.)

Klämmer även in en bonusbild på ett svetsprov jag gjorde förra veckan, håller på testa att notcha chromemoly-rör och svetsa för att få lite kläm på det. Använde nog lite mycket ström på denna bit så jag får göra några testbitar till innan jag ger mig på att bygga hojramen.

Published inGasturbinsparken

2 Comments

  1. Johansson Johansson

    Jodå, jämfört med 1mm rostfri plåt är det rena drömmen att svetsa dessa rör.

    Kollar man på insidan av röret syns det att jag använder för mycket värme jämfört med vad LG rekommenderade, men med lite mer träning blir det nog bra.

  2. Bjursingen Bjursingen

    Tjo!
    Ser lovade ut med svets provet. Med andra ord jag skulle inte kunnat gjort det bättre själv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.