Hoppa till innehåll

Bränsletrycksmäteri till JU-01

Då det verkar dra ut på tiden med min beställda Autometer-bränsletrycksmätare så köpte jag ett par AN4 svetsmuttrar och slanganslutningar och gjorde ett provisorium med en vanlig glycerinfylld industrimätare.

Photobucket

Jag hade ingen mätare med lämpligt mätområde (0-7bar) så en sån måste jag skaffa nu i veckan, allt är i princip klart för nästa provkörning nu så om inget oförutsett händer borde jag kunna starta den i helgen.

Photobucket

Det jag kommer kolla under nästa provkörning är följande:

* Hur bränsletrycket beter sig vid 1.6bar då varvet av någon anledning inte vill stiga mer.
* Varvtalet ska mätas vid olika laddtryck.
* Trycket i jetpipan ska mätas.
* Avgastempen ska hållas koll på då jag öppnat upp jetdysan en aning.

För att kunna kolla detta samtidigt som jag kör motorn kommer en kamera filma mätarna, håller man i spakarna på en jetmotor får man nämligen allt som oftast tilt i skallen och minns ingenting av det man egentligen skulle kolla…

En timmes jobb var det här, 337h totalt.

Publicerat iJU-01 gasturbinsbygge

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.