Hoppa till innehåll

Mobacken to the rescue!

Då gasturbinhaverier på grund av lossnande kompressormuttrar verkar vara modet i år har vår hemmabyggande medtävlande Timmy (han som bygger en liten jethoj, film postad för några veckor sedan) helt plötsligt blivit ägare av en klart kronslut turbo.

Photobucket

Ett av mina otaliga avstannade projekt är min gamla jet-gocart som blev bortställd mitt i en ombyggnad till kraftturbindrift, och eftersom såna där pluttefnutt-snurror knappt klarar av att få timotejen att vika sig var det lika bra att Timmy får ta över den.

Photobucket

Med efterbränning och fulla varv ska den kunna ge 25kg dragkraft så på den lilla hojen borde det vara fullt tillräckligt, risken är att han får lägga på något kilo svetstråd i ramen för den är fan inte lätt direkt. Ska försöka hinna skicka den med Bussgods inom ett par dagar.

Så här såg det ut sist den fick göra rätt för sig, efter det har den stått i snart tre år och samlat damm.

Publicerat iTurbingocart

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.