Hoppa till innehåll

Jahapp, jag slapp glapp med TIG-svetslapp

Som den något kryptiska övertexten på detta inlägg skvallar om har jag åtgärdat en klantighet som gjordes när turbinhuset svarvades, det var nämligen tänkt att en stödkant skulle centrera turbinhuset i NGV-plattan men den stödkanten blev av outgrundliga anledningar ett par mm mindre än hålet så bultarna och ögonmåttet har fått sköta centreringen hittills…

Photobucket

Lösningen blev att bygga upp med svets och fräsa till en ny kant med bättre passform, det blev några varv med svetsfog innan jag lagt på tillräckligt med material.

Photobucket

Med tillräckligt med svetsfog på plats blev det till att spänna upp turbinhuset på rundmatningsbordet och renfräsa kanten, sen slipade jag till resten av fogen med lamellrondell för att få den jämn och fin.

Photobucket

Dessutom har jag fått tag i en ny arbetsbänk som jag gjorde plats för i verkstaden, äntligen kan jag ha ordning och reda på delarna till gasturbinen istället för att stapla dom på hög bland allt annat bråte. Lär väl dröja ett par veckor innan det är rasvinklar även på denna arbetsbänk, men fram till dess ser det nog fint ut.

Photobucket

Två timmar lades på svetsning och fräsning ikväll, 341h toalt.

Publicerat iJU-01 gasturbinsbygge

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.