Hoppa till innehåll

Tredje gången gillt med trycksättningen…

Ikväll har jag byggt om trycksättningen av bränsletankarna en tredje och förhoppningsvis sista gång, nu sitter det en påfyllningsventil direkt på lustgastanken och en backventil på tryckröret mellan tankarna så inte lustgasen kan ta sig över till metanoltanken.

Photobucket

När det var klart fyllde jag upp kylsystemet och provkörde det för att se om det fanns några läckor inuti motorn, tätt och fint visade det sig vara med ett förhoppningsvis tillräckligt högt flöde för att hålla motorn under smältpunkten.

Photobucket

Jag ska sätta en trådgivare i vattentanken för att kunna se hur mycket vattentempen ökar under körningen, vet jag sen hur stor vätskemängden är kan jag räkna ut hur mycket värme som kyls bort och hur länge jag kan köra innan systemet kokar.

Publicerat i1000N NOX/metanol raketmotor

2 kommentarer

  1. Snyggt!
    Saknas trådgivare så har jag en rulle (typ K) som en vänlig kollega donerade.

    • Johansson Johansson

      Jag har en typ K kontakterad och klar, men tack för erbjudandet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.