Hoppa till innehåll

Rakettestet avklarat!

Vi lever! Prisa herren, inga skador vare sig på folk eller raketmotor. Jag har ca 15Gb filmmaterial och en hel trave bilder att gå igenom så det kommer ta några dagar innan jag kan släppa en film från dagen, men en kort film från Olles kamera och en stillbild från Lars-E´s höghastighetskamera kan väl ge en känsla om hur det gick.

Photobucket

Det strulade en hel del med loggningen så vi har inga egentliga data att gå efter, och tändningen och lustgasfyllningen visade sig vara något som måste förbättras till nästa test. En högfrekvent förbränningsinstabilitet (hua vilket ord…) måste också kluras lite över.

Mach-diamanter i utblåset är ett gott tecken för framtiden, jag ska klippa ihop en långfilm och skriva lite mer så det kommer lite mer svammel framöver. Kul att så många kunde komma förbi och hjälpa till, det blev ett jäkla gäng till slut och vi skrämde iväg massa långfärdsskriskoåkare från Mosjön. StorBjörn kan ju intyga att motorn hördes bra över sjön. =)

Publicerat i1000N NOX/metanol raketmotor

8 kommentarer

  • Johansson Johansson

   Enligt en amerikan som vet hur man använder en miniräknare borde jag ha 1177 N dragkraft vid 20 bar förbränningstryck, borde få fart på ett badkar kan man tycka. =)

 1. STOR-björn STOR-björn

  Ja ni skulle ha haft en kamera på isen också som sagt, lite kul och se alla skridsko åkare stanna upp och fundera om dom skulle bege sig inemot land=)

 2. Johansson Johansson

  Jo helt klart skönt. Lite trist bara att det strulade så vid resten av testerna men det är ju bara SJ som går på räls. 🙂

  Vore inte helt fel att få en 30-40kg lustgas av tomten, men så snäll har jag nog inte varit tyvärr. Kanske tillräckligt för ett par ullstrumpor och kaffe på säng.

 3. Bjursingen Bjursingen

  Tjo!
  Det var ju helt underbart att den hoppade igång på första kicken!
  Blir spännande detta i Orsa!
  Du får önska dig lustig gas i Julklapp (-:

 4. Johansson Johansson

  Blir till att spåna och klura ordentligt först så man inte blåser iväg massa lustgas i onödan, lär nog inte bli av före nyår med tanke på allt annat som ligger på.

  Lika bra det så allt vi väljer att göra blir genomtänkt, hade man tänkt lite extra idag borde jag ha testat att köra på outspädd metanol och med ett lägre tryck. Det skulle nog ha gjort susen för tändningen tror jag.

 5. Jag väntar på test nummer två. Loggningsproblemen bör vara åtgärdade, men vi bör nog provköra loggern samtidigt som tändningen en gång innan det är skarpt. =)

 6. Kult!
  Bra att alt gikk bra!
  Blir spennende å se langfilm..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.