Hoppa till innehåll

Film + lite funderingar från förrgårdagen

Här kommer rullen från i söndags, en heldag med massa skoj även om strulet med motortändningen och lustgasfyllning drog ut på tiden. Inte varje dag man får upp en skånsk ninja som spelar säckpipa när det ska till att provstartas!

Första testet gjordes med 25% vatten i metanolen för att öka på kylförmågan så inte motorn skulle smälta, då de flesta beräkningar på denna motor skett någonstans mellan tummen och pekfingret hade jag nämligen ingen aning om vad jag skulle förvänta mig.

Photobucket

Motorn tände på första försöket och sjöng för full hals utöver Mobygden, det märktes tydligt att den inte gick helt rent och en senare koll på höghastighetsfilmerna visade mycket riktigt att den hade något högfrekvent fyr för sig.

Photobucket

Inför nästa test ställdes matartrycket upp till 80 bar och pga en liten tankevurpa tankades en 65/35 % blandning metanol/vatten som ställde till det rätt rejält med motortändningen.

Photobucket

Filmkameran som loggade alla tryck i motorn lyckades dessutom få minneskortet fyllt så jag fick tyvärr inga data på förbränningstrycket, det hade varit bra att veta.

Photobucket

Till nästa test ska jag minska spridarstorleken till 1mm från 1.5mm som det är nu, sen ska tändningen byggas om så den blir lite mer konsekvent. Jag ska dessutom feta på metanolmixen till 80/20 och täta några kylvattenläckor. Det lär dröja till någon gång i januari innan motorn är klar för start igen men det är inte länge dit så det gäller att ligga i! =)

Publicerat i1000N NOX/metanol raketmotor

3 kommentarer

 1. Konkurs och konkurs. Nja, men de måste ju få någon utmaning nån gång. Hålla på och toppa lite mesigt med nån nagelsax… Nej här åker häcksaxen fram när det är dags!

 2. Bjursingen Bjursingen

  Snygg film!
  Hög klass på invigningen!
  Såg då ut att vara halva Östersund på besök.

  Kan det vara så att frisören i mattmar har gått i konkurs?? 🙂

  Kör hårt!

 3. hehe, fin gjeng som gikk til testkjøring!
  Testen gikk i det sstore og hele bra?
  Ting ser jo ut til å virke etter planen!
  TOPP!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.