Hoppa till innehåll

Knappast raketfart men i alla fall styrfart…

Lite mer pyssel gjort i verkstaden, inte lätt att hinna med mellan spysjuka barn, bilskruvning och julpyntande men jag fick ett par timmar över ikväll som lades på att få ihop raketmotorn inför nästa testkörning.

Photobucket

Första problemet att lösa var lustgaspåfyllningen, tidigare prövade vi hälla in lustgasen från en högt belägen tub till racetanken men det gick inget vidare. Nu ska vi testa att göra som de flesta raketflygare gör när dom tankar och pysa ut tryck ur racetanken och på så sätt få en tryckskillnad som gör att lustgasen trycks över från ena tanken till den andra.

Photobucket

Där ser ni pysen, ett 1mm hål som ska släppa ut gasformig lustgas. Ett problem som uppstår nu är att det kommer fyllas över lustgas tills racetanken är bräddfull vilket är väldigt farligt pga risken för tubsprängning, det löste jag genom att sätta in ett sifonrör inuti kopplingen ovanpå lustgastanken.

Photobucket

När vätskenivån i lustgastanken når upp till röret kommer det märkas tydligt att det är flytande lustgas som sprutar ut istället för gasformig, och då stänger jag kulventilen uppepå tanken och vips har jag full kontroll på hur mycket lustgas jag har fyllt!

Photobucket

För att slippa bygga dit ännu mer kopplingar för lustgasfyllningen så gör jag så att jag skruvar loss lustgasledningen mellan ventilpaketet och motorn och gängar dit en fyllningskoppling istället, lustgasen ska ju som sagt fyllas underifrån nu istället för uppifrån som tidigare.

Photobucket

Innan jag gjorde kväll så började jag knåpa ihop en ny och förhoppningsvis stabilare tändning till motorn, två solida tändledare ska sitta ledade på motorn så jag har gnistgapet precis innanför throaten i raketdysan. När motorn startar ska jetstrålen trycka iväg tändledarna åt sidan så dom inte är i vägen längre. Vi får väl se om det funkar eller inte, vis av erfarenhet vet jag att det aldrig funkar lika bra som det borde göra i teorin…

Publicerat i1000N NOX/metanol raketmotor

2 kommentarer

  1. Bjursingen Bjursingen

    Klurigt!
    hoppas det går som en dans nu.

    • Johansson Johansson

      Som en foxtrott då, går det som en bugg går det åt helvete. Provade det på julfesten och hade inte många steg rätt…….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.