Hoppa till innehåll

Mellandagspyssel

I morse hann jag med någon timme i garaget mellan julfirande i söder och nyår i norr, det jag gjorde var att svarva och svetsa ihop en adapter för att koppla in lustgaspåfyllningen mot ventilpaketet…

Photobucket

…plocka ihop motorn med lite teflontejp under o-ringarna för att kylmanteln ska sluta läcka vatten…

Photobucket

…och skruva ihop allt igen. Tändningen är klar sånärpå själva foten som måste byggas på plats hos Olov där motorstativet står för att höjden ska bli rätt, ska försöka få tid till det till veckan.

Photobucket

Nu är det mesta klart för en provstart igen, det är lite logistiska bekymmer inför ett test då Linus har elektroniken till dragkraftsmätningen, jag har motorn och Olov har traktorsläpet som motorstativet är fastsvetsat på men vi lär nog kunna komma överens om ett datum som passar alla.

Bara så ni vet så kommer jag inte ställa upp med raketmotorn på tävlingen om den inte känns säker att köra med, pulsjetmotorer och gasturbiner har väl sina risker dom med men att spränga en bränsletank bland hundratals åskådare och funktionärer är inget jag är sugen på att göra. Nästa test lär alltså utvisa om det finns någon chans att få klart motorn i tid för tävlingen.

Publicerat i1000N NOX/metanol raketmotor

En kommentar

  1. Oddvar Oddvar

    I like!!!! 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.