Skip to content

Sista handpåläggningen på hojen innan Orsa!

Igår kväll gjorde vi en sista provstart av sparken efter att Olov fixat till datakoden, en orolig tomgång fixades genom att skruva ihop tomgångsspridaren som ruskat isär under någon av de tidigare körningarna. Efteråt gjorde jag ett tretimmars ryck med avgashuset till hojen, nu gäller det att ta tillvara på dygnets alla lediga timmar om allt ska hinnas med innan torsdag!

Photobucket

Efter att ha hört från flera håll att det skulle bli onödigt högt motttryck med en enda pipa uppåt så bestämde jag mig för att följa råden och bygga ett utblås åt varje sida istället, efter lite klurande har jag nämligen kommit fram till att jag kan flytta fram fotpinnarna så fötterna hamnar framför utblåsen.

Photobucket

Tidigare trodde jag nämligen inte att det var möjligt men det går fint även för mig som likstelheten inträtt 50 år i förväg…

Photobucket

Helst hade jag byggt ett par tjusiga övergångar till runda utblås vinklade snett bakåt men dels har jag absolut inte tid och dels lär det slå sig och likna skit efter första provstarten.

Photobucket

Ikväll ska hojen dammas av och göras i ordning för lastning, 59.5 timmar kvar nu till avfärd!!!

Published inJU-01 gasturbinsbyggeSpeed Weekend 2013

5 Comments

 1. Viktor Viktor

  Riktigt snyggt, här går det framåt!

  Tyvärr så tar jag mig inte “upp” till Orsa men jag räknar med att ni kommer lägga upp någon bra film då ni briljerar inför alla på plats. 🙂

  Hadé

 2. Bjursingen Bjursingen

  Höru blog Anders har du somnat av med uppdateringarna?

  Linus leder med en uppdatering mot noll (-:

  Snart far jag till Orsa!

 3. Bjursingen Bjursingen

  Tjo!
  Nu har jag fått lilla husbils tv:en den kommer att bli kanon.

  vi syns snart, ha de

  • Johansson Johansson

   Bjurs: Härligt, jag har laddat en usb-sticka med provkörningsfilmer så det här blir finemang det!

   Då jag inte har något bättre för mig under helgen har jag tänkt försöka styra upp filmtillverkningen från varje dag, tänkte sikta på 10 min film per dag så alla som filmar kan välja ut några fräna klipp och så samlar vi ihop allt på kvällskvisten. Jag slår en pling imorrn så kan vi klura lite mer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.