Hoppa till innehåll

Färdigfunderat angående lagersmorningen

Efter två halvkvällars testbyggande av olika luftejektorer har jag kommit fram till att det funkar skitbra ända tills jag kopplar på den längd rör som ska förbinda ejektorn med lagerhuset, det tryckfall som tydligen krävs försvinner alltså när den inte får jobba mot atmosfärstryck.

 photo JU-011567.jpg

Det får alltså bli den köpta dimsmörjaren i alla fall, den enda nackdel jag kan se med den är att plasten inte kommer gilla värmen på luften vid fullt laddtryck men det är ju inga problem att lösa med en slinga kopparrör eller liknande kylare på luftledningen in till dimsmörjaren.

 photo JU-011568.jpg

Jag borrade och gängade upp ett hål i lagerhuset mellan lagerlägena och testkörde vid 2 bar med OKQ8 Wagner 68 växelolja som jag tänkt köra i växellådan då jag råkar ha 20 liter hemma. Funkar fint som tusan och som grädde på moset så är oljemängden steglöst justerbar på dimsmörjaren.

 photo JU-011569.jpg

Här ser ni hålet där oljan och luften kommer in i lagerhuset.

 photo JU-011570.jpg

Jag måste bara bygga om avgasröret lite då det tar i hydraulkopplingen som det är nu, inget stort projekt direkt så snart kan jag börja plocka ihop växellådan med de nya keramiklagren!

 photo JU-011571.jpg

4 timmar på detta, 673h totalt.

Publicerat iJU-01 gasturbinsbygge

5 kommentarer

 1. Jim Jim

  Så det blir ingen punktsmörjning av dreven?
  Jag kom på att jag har nog 6st oljespray-munstycken som original används för att kyla undersidan på kolvarna på en Supra-motor.

  • Johansson Johansson

   Jag vete tusan om det får plats med några riktade spridare, det är tight om plats och jag vill hemskt gärna slippa en extra oljepump bara för växellådssmörjningen. Tror jag testar så här till att börja med och funkar det inte får jag tänka om. Tackar ändå för erbjudandet!

 2. Bjursingen Bjursingen

  Tjo!
  Snyggt jobbat!
  Hör av dig när du vet när du ska ut och prov åka med jetmoppen så ska jag försöka att slita mig från jäntorna och komma på ett besök!

  Varje gång jag ser dit fina hojställ tänker jag på när du köpte det på storfyllan i Tierp (-:
  Sommaren verkar vara rädda då det verkar vara löst med Tierp

  • Johansson Johansson

   Tja Elof!

   Jag håller lite låg profil med första starterna tills jag vet att skiten håller ihop, sen när det ska till och provköras på allvar så lovar jag det ska bjudas på både pilsner och husrum!

   Ha ha, tur att man aldrig gör några dåliga affärer när man är på kanelen. :))

   Fint med Tierp, nu gäller det bara att det blir finväder också.

 3. Orre Orre

  Heja Heja!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.