Hoppa till innehåll

Jag har tagit på mig ett litet efterbrännarbygge…

Ifall ni har missat det så har en dalmas vid namn Bosse Hårdén ett sjuhelvetiskt fränt bygge på gång inför Speed Weekend, en ordentligt ombyggd och lättad BMW 750 med en Boeing 553 konverterad till jetdrift.

www.itsallfun.se

Jag skickade ett mail till honom för att önska lycka till eftersom vi kommer köra i samma klass och därför bli konkurrenter, som tur är så är alla i klass 38 JET vinnare redan innan tävlingen startat så det är bara kul om det går bra för dom andra. Vi växlade några mail och rätt som det var hade jag tagit på mig att räkna ut och bygga efterbrännkammaren åt honom.

Efterbrännkammare_liten

Alla mått är i centimeter.

En snabbskiss skickades till Bosse och han ska låta en plåtslagare rulla det stora röret och utloppskonan i 1.4mm rostfri plåt eftersom jag inte har tillgång till en plåtvals, tills jag får upp dom grejorna ska jag tillverka en testspridare och prova fram så den flödar tillräckligt med soppa. En sån här mojäng behöver sinnessjuka mängder diesel för att komma till sin rätt så Bosse kommer behöva installera en extra bränsletank för EBK:n.

Det ska bli intressant att se hur mycket dragkraft denna gasturbin kan ge med full efterbränning, jag skulle gissa att den ger ifrån sig ganska rejält med flås…

Publicerat iBosse Hårdéns EBK

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.