Skip to content

Nya sulor på depåsparken

Ikväll blev det några timmar i garaget igen, Erik höll på plåtklä isjakten, Olov pysslade med turbinsparken och jag grejade lite med allt möjligt.

Jag och Olov gjorde en kraftsamling sen och skodde om depåsparken, en sväng på Jula resulterade i två splitternya gummistövlar framtagna speciellt för folk som gillar att stuka fötterna. Inte mycket styrsel i dom skaften direkt, annat är det med mitt sk…..nä nu släpper vi det…

Nya stövlar 1

Trots att det kan se ut som att jag slumpvis svetsat ihop järnrör i valfria vinklar så finns det ändå ett visst mått av precision i bygget, vid första provstarten för kvällen hoppade sparken runt såpass att vi började oroa oss för sprickor i betonggolvet så det blev till att balansera “hjulet” lite genom att svetsa på lite skrot här och kapa bort lite där.

Det funkade bra till en viss gräns men sen blev det inget bättre hur än vi gjorde. Mysteriet löstes när vi hakade av remmen och startade motorn utan drivningen igång, tydligen så har de gamla Briggs&Stratton-ingenjörerna inte lagt allt för mycket energi på balanseringen för sparken vibrerade lika mycket nu som med stövlarna vispandes runt.

Nya stövlar 2

Innan vi gjorde kväll bar vi ut ekipaget för att provköra, tyvärr så har det töat rätt friskt senaste dagarna så sparkföret bestod mest av sandad asfalt och enstaka isfläckar. Trots det så visade sparken klar potential, lite mer dubb i sulorna och bättre bakvagnsupphängning så är saken biff. Olov filmade lite så när han klippt ihop något lägger jag ut det här.

Published inDepåsparken

2 Comments

  1. Johansson Johansson

    En får tacke, du bör ju se dig som medbrottsling i och med att vi springer på Swedol i tid och otid och köper rör och rotar i hydraulkopplingslagret…

    Vad tror du om att vi sätter en liten Swedol-logga på depåsparken mot att vi får hämta en Migatronic AC/DC tig? Kolla med VD:n i veckan så kan vi skriva sponsoravtal nästa gång jag är in och handlar banjokopplingar. =)

  2. Jan Af Swedol Jan Af Swedol

    Dessa sparkprojekt är fasen i mig det fränaste sedan krutet uppfanns!! Hysteriskt skojigt att läsa&se och även en stor portion experimentteknologi och tänkande! Tummen upp och all respekt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.