Skip to content

Folkskygg…

Igår var det stor julfest på jobbet, massa finklätt folk man aldrig sett förut och påkostat värre med dignande  julbord och Patriks Combo som underhållning. Efter drygt en timme höll jag på krypa ur skinnet så jag smet hem direkt efter huvudrätten, letade fram en burköl ur kylen och gick ut i verkstaden istället. Där var det mer lagom med folk, och dessutom precis tillräckligt med hårdrock på stereon! 🙂

På bilden ovanför håller jag på justera avgashuset till kraftturbinen lite så oljeledningen till växellådan får plats, dessutom styr det avgaserna lite bättre åt sidorna nu än tidigare. Här sitter det på plats på växellådan med trådlåsta bultar så dom inte trillar loss.

Här är hela drivlinan inlyft i ramen och fastskruvad, det är ju växellådans fäste som ankrar hela motorpaketet så det gäller att det sitter fast ordentligt.

Jag höll precis på missa att fila upp de främre fästhålen till oljetanken, det är för att tanken ska kunna växa i färdriktningen när oljan blir varm. Precis av den här anledningen undviker jag i vanliga fall starkölsmekande på hojen, så jäkla lätt att glömma nån liten skitgrej som ställer till med haveri senare. Den stackars pilsnerburk jag hittade längst in i kylskåpet igår räckte som tur var inte till för att orsaka den spritrelaterade demens som brukar komma som ett brev på posten efter en tre fyra groggar… 🙂

Då jag tar ut oljan till växellådan på regulatorblocket före oljefiltret satte jag ett litet stålnätsfilter på slangen istället, jag blev ju sponsrad med en hel kasse lustgasprylar av min vän Ernie Wrenn i USA och bland annat var det tre såna här finfina inlinefilter!

Med allt på plats pluggade jag oljeledningen till gasturbinen, fyllde i olja och provkörde oljesprutet i lådan. Allt funkar kanoners utan läckage och med en jämn ström olja som rinner tillbaka till tanken genom slangen från växellådans snorkelrör, det här blir nog skitbra tror jag! 🙂

Tre timmar höll jag på fram till midnatt, sen var det dags att tänka på refrängen. 778h totalt.

Published inJU-01 gasturbinsbygge

5 Comments

 1. Fixarerik Fixarerik

  Långa listor är ett måste.
  Minns inget när provstart närmar sig.

  • Johansson Johansson

   Jag ska ta tag i det framöver, kruxet med provstart just nu är att dykarkompressorn börjat tappa trycket så jag måste försöka renovera den innan jag kan tänka på någon hojstart.

   Är det någon som känner nån som renoverar kompressorer till en vettig penning så hör av er!

 2. Björn Björn

  Julbord utan snaps?

  • Johansson Johansson

   Hade inte tid att vara bakfull idag så jag körde dit, antar att det är några kollegor som har rätt ont i kolan nu… 🙂

 3. Underbart, en så skön känsla att det inte bara är jag som är lite tokig….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.