Hoppa till innehåll

Slutet på tunneln nära…

Nu märks det på uppdateringsfrekvensen att det börjar närma sig Speed Weekend, ändå har inte den där riktiga skita-i-brallan paniken infunnit sig i år. Kan bero på att vi för en gångs skull inte byggt något nytt utan lagt krutet på att få liv i de fordon vi redan har…

Som ni såg i filmen så rök det friskt och brann lite i utblåset efter körningen, det var olja som läckte förbi axeltätningen från växellådan och in i avgasplenumet. En teori till varför det läcker är att oljeflödet genom de två 1mm oljespridarna som smörjer/kyler kullagren där flödar så mycket att det inte hinner rinna tillbaka till oljetanken.

För att kunna justera ner oljetrycket till växellådan satte jag på en nålventil på oljeslangen och en manometer, jag var skeptisk innan men det går kanonfint att justera in trycket jag vill ha. Perfa!

Sen rensade jag bort de analoga skitmätarna och kopplade in Fluke-sonden mot den digitala mätaren, monterade tillbaka oljetempsmätaren jag gatt plocka bort tidigare och tog bort varvräknaren då den börjat strula igen. Jag vet att vid 10°C hade jag 2.5bar laddtryck vid fullt varv så håller jag mig runt 2.2bar som max så är jag safe. Laddtrycket diffar lite med utetempen så bäst att ha lite marginaler.

Ett stänkskydd klipptes till av gummiduk så jag minskar risken att det ska kastas upp is och vatten från framhjulet och in i insuget, jag tänkte först spara detta tills jag kommer till Årsunda och kan höra mig för med andra hojåkare men när jag liks hade kåporna av så fixade jag det.

Och jo, sen började jag dekaltrimma lite. Jag har lämnat plats för nummerlappen som jag kommer få när jag checkat in hojen på tävlingen. Compucar är firman åt en vän i USA som bygger lustgassystem och har sponsrat mig med Hobbs-tryckkontakter och en hel drös med andra braåha-grejor. Den andra dekalen talar för sig själv. 🙂

Två timmars jobb ungefär, 809h totalt.

Publicerat iJU-01 gasturbinsbygge

2 kommentarer

  1. Johansson Johansson

    Det är ju för att du är en snålbonne, har nog inget med Speed Weekend att göra. 🙂

  2. Olov Olov

    Snacka för dig själv.. Jag går runt å é konstant skitnödig redan.. 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.