Hoppa till innehåll

Packning påbörjad!

De sista attiraljerna på hojen är nu fixade och jag har börjat leta fram allt som ska packas med till Årsunda, bara det jag ska ha med är en tätskriven A4-sida med prylar…

Olov donerade en lysdiod som jag kopplat så den lyser när bränslepumpen har spänning, då kan jag snabbt upptäcka om något är fel under uppstart då allt måste vara ok för att soppapumpen ska gå igång. Inte lätt att höra om den går med alla oljepumpar som lever rövare bredvid.

Sen fixade jag ett betydligt smidigare depåställ till bakhjulet än två pallbockar, jag hade alldeles glömt bort mitt gamla depåställ som jag hade till Hayabusan men nu kom det äntligen till användning. En stålstång sticks in genom hålet i bakaxeln som det lyfter i.

Efter ett tips av John Ellwood (snäll och tokig britt som tävlar med vevhuskompressionsöverladdade enstånkor) så byggde jag ett stänkskydd till gaspotentiometern, den satt nämligen lite utsatt till ifall det stänker vatten från framhjulet och om den pajar är det risk att det blir fullgas per automatik…

En uppsättning transportskydd i styrofoam för insug och utblås sågades till på bandsågen, inte kul om det driver fullt med snö och skit in i motorn när jag fraktar hojen på släpvagn.

Nu är det bara resten av packningen kvar, allt från kaffepannor till flygfotogen måste med för att överleva en racehelg. Imorgon och på söndag är det sparkskruvning för brinnande livet och om inte fan är lös kommer det en film innan helgen är över!

Tre timmar med detta, 812h totalt.

Publicerat iJU-01 gasturbinsbyggeSpeed Weekend 2015

8 kommentarer

 1. A.Mansen A.Mansen

  Fasiken vad spännande. Rejsputtar planerar o sliter, Murphy och ödet skrattar. Framgångar är alltid pragmatiska. Svårt det där….

 2. mats mats

  hej jag säger också lycka till ha det så kul o läg utt filmer

  • Johansson Johansson

   Tack Mats! Ska nog se till att det kommer upp några filmer under helgen, bara vi får till nån uppkoppling på isen.

 3. Jonas O Jonas O

  Kan ju hålla med om reservdelsbiten. Om nåt skulle pajja rejält så brukar det ju finnas tröstförpackning på aluminiumburk…

 4. Viktor Viktor

  Lycka till! 🙂

  • Johansson Johansson

   Tackar!

 5. Jo det börjar kännas som det är dags att börja packa snart. Jag har lagt en del tankearbete på att se över reservdelsbehovet. Vore ju tråkigt om allt skulle skita sig för att t.ex. huvudkontaktorn pajar.
  Hur har du det med dödmansgrepp? Vore det kanske vettigt med en nödstoppsvajer? Ingen höjdare om du av någon anledning skulle råka skiljas från hojen och den fortsätter rusa…

  • Johansson Johansson

   Jag har en nödstoppswire vid vänster handtag, den klipper bränslepumpen om den skulle lösa ut.

   Det här med reservdelar skiter jag i faktiskt, det är lite av en arbetsskada från värmeverket men ska jag ta med reservdelar till allt som kan tänkas paja måste jag ha en komplett hoj i reserv så jag litar på att grejorna håller istället. Går något sönder är det väl så då, inget att gräma sig över.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.