Skip to content

7 Comments

 1. JET-RPM SWEDEN JET-RPM SWEDEN

  Grattis till en fin tur! bra jobbat. Med vänlig hälsning / JET-RPM SWEDEN

  • Johansson Johansson

   Tack ska du ha! Måste säga att du bygger ruskigt fina motorer, jag fick läge att studera Daniels motor lite när han höll på byta lager och det är riktigt tjusiga grejor.

   • JET-RPM SWEDEN JET-RPM SWEDEN

    Stort tack!! ja där ligger lite timmar bakom utvecklingen 🙂 men du går inte av för hackor du heller, din motor går förbaskat bra och är ett fint bygge, jag har följt dig under årens lopp och tycker ditt bygge är ett förbaskat seriös bygge, lycka till framöver mvh / Claes JET-RPM SWEDEN

    • Johansson Johansson

     Det är lite olika skolor på motorbyggena känns det som, du jagar vikt och bygger jättelätta motorer utan behov av oljepumpar och dylikt medan jag bygger så det håller för att krascha med hojen i 200 med massa kringutrustning för att slippa bekymret med kullagrade axlar. 🙂

     Jag är faktiskt grymt imponerad över att du löst problemet med kullagrade radialturbiner, det blir ju en väldigt hög axialkraft på lagren i och med att både dragkraften och trycket från brännkammaren pressar axeln framåt.

     Min polare i Australien har skrotat åtskilliga keramiklager och turbinaxlar på grund av detta, trots noggrann lagerförspänning och labyrinttätade tryckkammare bakom kompressorhjulet för att jämna ut axialkrafterna lite.

 2. olle olle

  De e nog nummer lapparna!

 3. Fixarerik Fixarerik

  Vad är det som flyger iväg vid ett par tillfällen?

  • Johansson Johansson

   Japp, nummerlapparna blåser av. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.