Skip to content

Man måste ju frakta arslet på nåt också…

Ett litet sidospår blev det i väntan på de sista delarna till turbinhojens startmotor, då jag är gräsänkling med beredskap på värmeverket under påskhelgen har jag pysslat med att få brukshojen besiktningsduglig. Här en bild från ifjol.

Jag tror inte att besiktningsgubben gillar att man kör utan bakskärm då det kan bli väl så spännande om man kilar fast arslet mellan däck och sadel under färd, så det första projektet var att montera en bakskärm. Nytt bakdäck åkte också på eftersom jag råkade börna det gamla platt på en kräftskiva…

Det hade varit väldans enkelt att kapa ut ett par plattjärn som skärmfästen och svetsa fast i ramen, men hur kul hade det sett ut då?

Ett antal timmar senare stod det två fästen och väntade på lite slipning, jag åkte på jobbet och slipade så jag slapp skita ner så innibombens i min verkstad.

Efter lite gnuggande med bandslip, sandpapper och lumptrissa såg dom lite roligare ut.

Det var en hel del jobb bara att borra hålen i skärmen så den linjerar med bakdäcket, jag har lite pyssel kvar där för att få skärmen så tight mot däcket som möjligt utan att det tar i när jag kör.

Jag trodde inte att jag skulle gilla stuket med en bakskärm på, men jag tror faktiskt att det blir bra det här. Soppatanken är grovslipad med en handmålad logga på och sen ett antal lager tvåkomponents klarlack och bakskärmen blir även den plåtren med klarlack. Betydligt piffigare än Biltemas mattsvart på sprayburk i alla fall… 🙂

Ursäkta förresten att jag blandar in sånt här gammalt skrot i våran högteknologiska jetblogg, det ska inte upprepas. 🙂

Published inÖvrigt

6 Comments

 1. peter forsberg peter forsberg

  Vacker hoj, men kanske lite tight mot däcket! På Speed Weekend slogs alla dubbarna ur (plåtskruv ca 4mm utstick) på rostholken. så nu har jag 2 symetriska jack i flatfendern… Tyckte att det var märkligt att den började spinna mitt på fartrakan…. kanske ännu märkligare att det inte stretade mer när de började hasa på innsidan innan de slogs ur…

 2. Olov Olov

  Härligt med dom obligatoriska spårskruvarna! 🙂

  • Johansson Johansson

   Insex är ju rena rymdteknologin så det hör inte hemma på en sån här gammal dam. 🙂

 3. Bop Bop

  Den där skulle smaka mums.
  Byter du mot ett gpz 750r streetfighter projekt 😉

  • Johansson Johansson

   Njaää… 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.