Skip to content

Dags för lite kompressorbygge igen!

Efter Speed, spark och fräsmek är det dags att börja rota lite i kompressorbygget igen. Tiden räcker ju inte alltid till allt man har tänkt så jag får börja i andra änden helt enkelt. Jag skjuter på ramlagerborrning till nästa vinter och börjar bygga kompressorinsug och drivning istället. Då kan jag köra med en snäll drivning på originalmotorn och prova ifall allt funkar tillsvidare.

Dagens projekt blev att fixa ett par flänsämnen som ska bultas fast i blocket.

En lite grövre plattstång sågades till och planades till rätt mått,  sen borrade jag insugshålen som är 35mm i diameter.

 

Och så här ska dom sitta. Grenröret ser ut som det kommer från en Volvo b21 men det är en Duke-Header och ska göra samma jobb som en vanlig plåtrörsheader men med mindre skrammel. Finns mycket mer nyproducerat trim till dom här motorerna än man kan tro.

Nästa blir att rensa av kompressorn och göra flänsen mot den.

Published in4-Banger Model A

Be First to Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.