Skip to content

Förbättringsåtgärder

Olov var som ni kan se förbi idag på en kopp kaffe och lite klurande på Arduinokoden till startsekvensen, det behövs inte många komman på fel ställe för att det ska skita sig med programmeringen så han har lite kvällspyssel kvar innan det lirar perfekt.

I väntan på de sista delarna till startmotorstyrningen har jag bockat av ett par saker på listan med saker som kan göras bättre, oljefiltret var i vägen för vänstra knät så det flyttades en aning så jag kan få benet ända in mot ramen.

Jag tog även och monterade fast tändningen på hojen så jag slipper ha en separat låda som ska kopplas in med både tändstiftshatt och Neutrikkontakt, den kontakten kan jag dra en kabel för batteriladdning till senare för att förenkla laddningen i depån.

Här sitter tändbox och tändspole på plats, jag tog en gammal spole från trajan istället för den betydligt klumpigare högeffektsspolen jag hade tidigare. Gnista fick jag ändå så det räcker och blir över för att tända gasolförvärmingen.

Sist av allt borrade jag ett hål i luftburken och klämde dit en kabelgenomföring för startmotorns kablage, jag har köpt kontakter och några meter 8AWG silikonkabel på Ebay så när de dyker upp kan jag fortsätta med den biten.

Två timmars jobb med det här, 837h totalt.

Published inJU-01 gasturbinsbygge

2 Comments

 1. JonasO JonasO

  Snart läge å ta en nu provtur? Känns ju som om de kan bli en riktig korvätar hoj framöver..
  Håller på å jaga ett rundmatningsbord. Va har du för fabrikat? Erfarenheter? Nån annan som har åsikter? Kan man köpa Kina?

 2. bjursingen bjursingen

  Tjo!
  Grattis att du fick Olov på kort!
  Alltid bra att ha någon att skylla på ifall det sliter sig med hojen! Skönt att slippa släpa en massa skrot till hojen Å andra sidan blir hojen ännu tyngre att knuffa med dubb däck!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.