Hoppa till innehåll

På med sommardojorna!

Nu när gräsmattan växer och det börjar närma sig tvåsiffriga temperaturer utomhus är det hög tid att lägga på sommarmackorna på fälgarna, sist bedrog snålheten visheten men nu valde jag att öppna lädret och leja bort omläggningen till Däckshopen istället.

Jag förvånades över hur mycket lättare fälgarna blev utan dubb i däcken, men det är klart att en konsumkasse med slipade M6:or med brickor och muttrar väger en del…

Jag har några små modifieringar jag vill göra innan One Mile på Fönebasen i Färila, bland annat har jag plockat bort pitotröret för tryckmätningen före kraftturbinen. Det trycket är rätt ointressant att mäta i det här läget och utan pitotröret borde flödet öka en aning och interstage-tempen sjunka lite. I teorin. Typ…

Jag har dessutom blivit tipsad om att det finns en klass för “Turbine wheel driven motorcycles” på Pendine Sands Speed Week, rekordet är 140,81 mph (226.6km/h) på en mile (1609m) med stående start.

http://straightliners-events.co.uk/event/events/pendine-sands-speed-week.html

Känns inte omöjligt att klå med tanke på att jag var uppe över 200km/h efter 1000m med isdäck, beroende på hur hojen går i Färila kanske jag siktar på att åka dit nästa sommar. 🙂

Publicerat iGasturbinsparken

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.