Hoppa till innehåll

Snart klart

I går kväll kom Låbbas förbi en sväng så vi hjälptes åt att flytta om filter och regulator för att minimera luftfällorna i smörjoljesystemet. Mycket kopplingar blir det i vanlig ordning men nu verkar det i alla fall som att det kanske löst sig. Skaffade en sista slang idag och provkörde och nu är trycket helt stabilt så det är bara att hålla tummarna att det förblir så. Samtalade med Anders också per telefon och han kläckte idén om att den gamla regulatorn eftersom det var långt ifrån tät så var den nog självluftande ända tills vi drog i gängtejp i justerskruven. Kan mycket väl ha varit det som fick problemet att uppstå..  Nedan Oljefilter och regulator på ny plats.

Låbbas blev även slangansvarig för nya EBK-pumpen. Nu är allt anslutet ända från tank till spridare, bara ett par kablar kvar där nu.

En kul detalj.. Anledningen till att vi eltejpar bränslepumparna är att gummiklammorna inte är isolerande. Vi kör ju med negativ återkoppling via transistorerna för PWM styrningarna ( alltid plus till pumparna sen jordar transistorn) och då går pumparna för fullt eftersom dom jordar ut i chassiet genom gummiklammorna..

Här är ett försök att undvika kabelglapp, bytte ut abiko till lättservade kontakter. Ska göra lika med alla solenoider, blir snabbt att byta solenoider då också om vi skulle måsta.

 

Nu är det minimalt med elpyssel kvar innan vi kan provköra till helgen. Ska grejsa lite med det imorgon kväll. Ett par potentiometrar som ska kopplas om och sen ska mjukvaran uppdateras till den senaste som vid vilken normal bilservice som helst nu för tiden. 🙂

Publicerat iTwin Turbo Jetspark Mk3

5 kommentarer

 1. Thomas Thomas

  Tack för visdomen med PWM styrningarna, då kan jag kasta mitt fina inlopps alu T rör som jag gjort för att mata soppa till pumparna. Men det var ju mycket bättre och inse det nu och inte vid provstart…

 2. Björn Björn

  Ser snabb ut?
  Själv tycker jag att det viktigaste att det låter snabbt .-)

 3. Johansson Johansson

  Wohoo!

 4. Olov Olov

  Huvudsaken den ser snabb ut va? 😉

 5. mats mats

  nu ser eran spark ut att kunna gå fort som fan he he lycka till mannen vi ses ev i sommar i Tierp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.