Hoppa till innehåll

Tankar såhär efter Speed Weekend…

Hemma igen efter Speed Weekend, sjukt kul i vanlig ordning och till och med lite extra skoj i år när både vi och Svarthålet knäckte personbästa med råge! Helt sjukt så pulsjetskotern går nu, den sticker iväg som en raket från startlinjen jämfört med tidigare år. 241km/h i toppfart på kortbanan är inte kattskit inte!

Vi hade kunnat åkt betydligt fortare än de 139.2km/h vi åkte på fredagen om vi inte haft problem med oljetrycket, i depån går motorn fint men när sparken rör sig framåt händer något som gör att trycket sjunker ända till oljetrycksbrytaren slår ifrån bränslepumparna för att rädda lagren.

Kolla mätaren längst till höger på styret så ser ni vad som händer, trycket ligger på stadiga 6bar i starten men börjar sjunka efter en kort stund och klipper motorn.

Det är exakt samma fel som i fjol då den betedde sig likadant, vi trodde att vi löst problemet genom att bygga en ny oljetrycksregulator och dra om oljeanslutningarna men inte då. Till nästa år ska vi bygga ett helt nytt oljesystem med elektrisk oljepump och en ny tank med invändiga bafflar placerad längre bak så inte oljan slår upp i lagerhusen vid acceleration.

Vem har sagt att det ska vara lätt att åka fort? 🙂

Publicerat iSpeed Weekend 2016Twin Turbo Jetspark Mk3

5 kommentarer

 1. Årets Speed Weekend on Ice var något alldeles extra. Jag klev upp tidigt (för att vara jag) idag för att åka och städa verkstad, husvagnar och bil men råkade se något klipp från Speed Weekend och blev fast. Sådant här lämnar en härlig eftersmak och det är svårt att uttrycka nog med tacksamhet till alla som gjort det så bra.
  På något vis så får man känslan av att stå i skuld till alla dessa. Publik, arrangörer, andra team, kamrater.

  Nästa år är det dags igen. Då åker ni över 200 (men ge fan i vårt rekord!). Och så ska jag köpa in lite småpulsjetar från Hobbyking så vi kan anmäla fler fordon. Vore faktiskt fint med en pokal nu när man känner att man faktiskt presterar!

  • Johansson Johansson

   I år var fasen ett av de bästa åren, grymma förhållanden och inga allvarliga krascher eller ras så vitt jag vet.

   200 är nog inte realistiskt med den här sparken men det vore fint att klå sparkrekordet som Rocket Launchers har på knappa 170km/h. 🙂

 2. Björn Björn

  Burt Munro försökte väl i 20 år innan rekordet blev till, så än så finns det tid för dig!

  • Johansson Johansson

   Vi har ju förhoppningsvis några år kvar på benen så det är ingen brådska med världsrekorden direkt, resan dit är ju det roliga.

 3. Bjursingen Bjursingen

  Hej!
  Det var ganska tydligt vad som händer.
  Nästa år blir det 200!
  Tack för bra underhållning!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.