Skip to content

Bränslespridare

Egentligen borde jag väl lugna mig med JU-02´s spridare tills dess jag hunnit provköra hojen och sett om denna nålspridartyp funkar som det är tänkt, men jag tar en chansning då jag inte har lust att vänta.

Det var lite bryderier när jag skulle borra upp mässingmunstyckena till 0.8mm då chucken inte biter över så små borrar, men det löste sig. Om inte Muhammed kan komma till berget får berget komma till Muhammed, eller hur det nu var…

Borrat!

Sen klippte jag till och renslipade 18 st sprutnålar till rätt mått och ställde för silverlödning.

Här var det lött och spetsarna är bockade, härnäst ska jag göra en testrigg för att se så spridarbilden är både bra och konstant över alla 18 spridare.

Tjo!

Published inJU-02 motorbygge

6 Comments

 1. Orre Orre

  När är första tävlingen med hojen iår?

  • Johansson Johansson

   Vet inte, det ryktas om någon tävling i Finland till våren men har inte hittat nån info om den. Annars blir det väl till att hyra Fönebasen nån helg i början av sommaren för att testa ut vatteninsprutningen och sen One Mile på Föne till hösten.

  • Johansson Johansson

   Henrik: Kanonbra tips, en sån ska jag köpa! Tack!

 2. Anonym Anonym

  Serie tillverknkning! Stiligt som vanligt! Skulle du byta krafturbin eller köra samma?

  • Johansson Johansson

   Tack! Jag ska behålla kraftturbinen men avgasdukten byggs ny och jag ska även sätta dit ett Rolls Royce original ledskenehus istället för mitt hemsnickrade som sitter där nu. Bör bättra på verkningsgraden rätt rejält.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.