Hoppa till innehåll

In och ut…

Nä, inget erotikrelaterat idag heller även om inlägget har att göra med sugande och avgaskanaler. Sorry.

Jag har alltså gjort lite mer på JU-02, en lång och fin jetdysa har bankats ihop med hemsvarvad V-bandsfläns och allt. Vinkeln på kortet får dysan att se helt rak ut men den konar från 107mm till 89mm.

Det var baken det, dags för framändan. För några år sedan fick jag ett fint aluminiumämne av Olle som jag räknade ut att jag förr eller senare skulle få användning av, och det var just vad jag fick det!

Svarv svarv svarv…

Här fräser jag den yttre radien med en träfräs, dom funkar fint till aluminium bara man tar det lugnt med matningen.

Även insugstratten ska fästas med V-bandsfläns, Olov hade en liggandes som jag nog inte kommer lämna igen då den passade som piten i Greta!

Jag har inte svarvat motsvarande v-bandsspår i kompressorhuset så tratten är bara lagd på plats för fotograferingen, jag ska även svarva en styrkant så biten centrerar perfekt. Så nära kompressorinloppet får det inte bli någon som helst turbulens då det skulle påverka verkningsgraden märkbart.

Trefvligert veckoslut på Er!

Publicerat iJU-02 motorbygge

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.