Skip to content

Motorstativ

I väntan på några beställda delar till turbofan-bygget passar jag på att bygga vidare på JU-02, nu har turen kommit till att bygga en testbänk!

För att få lite bättre koll på hur motorn beter sig tänker jag montera en lastcell för att mäta dragkraften, så jag bygger testbänken med ett par lösa “ramrör” som motorn skruvas fast i och som överför dragkraften till lastcellen.

Fyra motorfästen till gasturbinen har tillverkats av rostfria vinkeljärn, och lösa nylonfästen har frästs som ska fästas över ramrören medelst slangklammer.

Fasthäftade med tigsvetsen.

För att undvika att motorhöljet slår sig tar jag det försiktigt med svetsningen, det är ju trots allt bara lite drygt 100kg som ska knuffa på så det är ingen risk att dom trillar loss.

Testbänken med motorhöljet på plats! Jag har funderat lite på hur jag ska ankra fast den i marken och det lutar åt att jag skruvar fast den i det rätt massiva fläktstativet som ska bli en bromsbänk för hojen tids nog.

Innan jag pillrade mig in för kvällen trådlåste jag skruvarna till brännkammaren, nu trillar dom inte loss.

Gokväll!

Published inJU-02 motorbygge

Be First to Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.