Skip to content

Motorihopsättning + hojstart, nästan. :)

Oj vilken kryptisk titel! Nästan rekord tror jag.

Jag blev påmind av en polare att jag inte monterat en luftstyrning som tvingar en del av laddluften tvärt 90° in mot den inre delen av brännkammaren.

Det var något jag hade tänkt testa att köra utan men efter lite diskussion kom vi fram till att det var onödigt att riskera att elda hål i brännkammaren.

Sen låg det i postlådan ett paket med rostfri skruv som jag beställt, hä vart ju toksnofsigt juu!

Som synes är motorn ihopmonterad inför en premiärstart, nu ska jag lägga krutet på turbofan-bygget en stund när jag inte har JU-02 i molekyler över hela arbetsbänken.

Jag har även hunnit göra en provstart av turbinhojen, men var inte så mycket luft kvar i dykartuberna så jag hann inte få igång motorn innan luften tog slut. Får åka till Sylta-Rickard och pumpa upp tuberna vid tillfälle.

Tack Lasse, Anna och Erik för assistansen!

Tjo!

Published inJU-01 gasturbinsbyggeJU-02 motorbygge

2 Comments

 1. mats mats

  hej fin fin att det går bra med bygget
  ett tips till dej som du kan fråga om jag har hört från en hel del senast i tierp föra året då en av top doorslammer som jag pratade med sa att dom har kört helt fel tryck i bakstötdämparna o att dom hade pympat sim kompresor till högre tryck men aldeles för lågt dom frågade runt efer en hög trycks kompresor ingen hade det
  jag sa då det var en hel del runt domatt vad jag vet så tål en vanlig kylskåpskompresor tål en hel del
  många ansåg det samma jag tror att det var Andreas Sjödin som hade problem som dom var på väg att lösa men ingen hade en sån att testa med
  jag kan inte rekomedera att bara ta en det finns en dålig gas i dom
  ingen aning om detta hjälper Med vänlig hälsning mats

  • Johansson Johansson

   Hej Mats! Tack för tipset, men en hemmabyggd kompressor är nog inget som klarar av att pumpa 300bar. Jag har en polare som pumpar tuber åt mig så det är enklast så, dessutom ska jag bygga elmotorstart på nya motorn och då behövs inga dykartuber längre. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.