Skip to content

Motorstativ igen…

Mer jobb på motorstativet till JU-02 igår kväll, jag bröt ihop en panel för förvärmningssystemet till motorn.

Tanken är att låta en strömbrytare både dra ett relä som styr glödstiftet och starta ett räkneverk (blå kortet på bilden) som öppnar en magnetventil för gasolen efter X sekunder då glödstiftet blivit tillräckligt varmt för att antända gasolen.

Teststativet kommer som ni ser ovanför ha sin egen avgastempmätare, laddtrycksmätare och PWM-styrning till hojens bränslepump (byter kablar till pumpen vid test för att slippa justera om hojens gasreglage som är inställt för JU-01) men låter hojens oljepump sköta oljetrycket till teststativet. Då behåller jag säkerhetskretsen som bryter bränslet om oljetrycket försvinner, inte fel att ha.

En mutter till avgastempsonden svetsades också fast på jetpipan som ni ser.

Published inJU-02 motorbygge

One Comment

  1. Bjursingen Bjursingen

    Härliga tider!
    Helt otroligt vad snabbt det gick fram till start färdig motor.

    Kör hårt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.