Hoppa till innehåll

Provkörning av JU-02 ikväll…

Som sagt, nya hojmotorn vevades igång efter lite strul med att turbinhjulet nöter i huset. Jag testade först att starta den med lövblås vilket har funkat tidigare men nu när jag ökat oljetrycket (och därav även lagerfriktionen på låga varv) så pallar den inte med att få upp nog med varv på rotorn.

Med dykartub var det då inga bekymmer, jag testade att filma med hörselskyddsmonterad kamera för att slippa hålla på rigga kameror i massa olika vinklar och det verkar funka bra så länge jag kommer ihåg att starta den och inte hålla upp mobiltelefonen framför den… 🙂

Titelbilden blev en nödlösning då jag inte hade nåt vettigare att lägga in, turbinhjulet till vänster har jag nyss fått från John Wallis i Australien och är från en Garrett TPE331. Storleken är alldeles precis lämplig för att ha två JU-02 som matar det med avgaser, det bör kunna leverera mellan 500-600hk då.

Inte dumt att ha i braåha-hyllan ifall 270hk i hojen känns för klent nån dag. 🙂

Publicerat iJU-02 motorbygge

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.