Hoppa till innehåll

Uppgraderingar…

Jag har provkört hojmotorn lite mer och trots allt jag gjort orkar oljepumpen inte hålla trycket uppe när oljan blir varm, det är bättre än förut men inte tillräckligt bra så jag har bestämt mig att bygga en ny pump av en Procon-pump som Lars-E gav mig för några år sedan och en 250w elmotor som jag beställt.

I väntan på elmotorn så började jag ikväll att bygga ett nytt ledskovelhus till kraftturbinen, tidigare har jag kört med ett hembyggt men för att få ut mer effekt och slippa oroa mig för sprickor i ledskenorna så använder jag en original Rolls Royce 250C20 NGV och parar ihop med kraftturbinhuset.

Bara att sätta vinkelslipen i grejorna alltså och kötta på! 🙂

Jag svarvade ner V-bandsflänsen till rätt mått och lade till en styrkant som den gjutna NGV:n ska passa i och senare svetsas fast emot.

Så här kommer det sitta ihop:

Det här blir nog bra.

 

Publicerat iJU-02 motorbygge

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.