Hoppa till innehåll

Slut på sol&bad för i år…

Nu har sommaren gått utan att jag fått speciellt mycket gjort i verkstaden, i alla fall inget som rör hojbygget. Kraftturbinen är på balansering hos Turbotech och det har dragit ut lite på tiden då en speciell axel för balanseringsriggen måste tillverkas vilket dom mycket generöst sponsrar med!

För att få träffa lite folk (ha ha) har jag för nåt år sedan börjat skjuta dynamisk pistol, ett väldigt bra komplement till att stå ensam och frysa i verkstaden var och varannan vinterkväll. Nu i sommar har jag satsat lite extra på skyttet då jag ändå inte kan göra så värst mycket på hojen innan kraftturbinen är balanserad. Grymt kul, och man undviker risken att sparkontot svämmar över. 🙂

Nog om detta, tänkte bara så ni ser att det händer saker även om det inte alltid är jetrelaterat. I förra veckan tog jag mig i kragen och började röja upp i verkstaden och efter några kvällars slit så har jag en släpvagn full med bråte och dubbelt så mycket plats som tidigare.

Hojen flyttades in i gamla delen av verkstaden så jag kan kallställa andra halvan, det är så dåligt isolerat att det inte bär sig att ha varmt där. I samma veva så rev jag ur all kabeldragning ur hojramen för att dra allt nytt, eldragningen har varit ett sorgebarn i flera år med kablar kors och tvärs, oroväckande många i grön färg då jag haft några rullar liggandes. Inte helt enkelt med felsökningen då om nåt kukar ur så nu ska jag göra efter konstens alla regler med kabelmärkning och hela faderutten.

Vi hörs igen inom kort, nu är bollen i rullning! 🙂

Publicerat iGasturbinhojen

3 kommentarer

 1. Swamp Swamp

  Välkommen tillbaka, nätet har inte varit riktigt sig självt!

 2. Bjursingen Bjursingen

  Tjo!

  Kul att du har frusit in i verkstaden igen!

  Hoppas att besten är redo efter vintern.

  • Johansson Johansson

   Ja nu är det mysigt att krypa in i grottan igen efter en sommar i sus och dus. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.