Skip to content

Isjaktens jakt på is

Idag så blev det att ställa ned isjakten på i alla fall en med. Planfräste styraxeln fram, borrade hål för en M8 och sedan ett lika stort hål genom frammeden. Med en skarp borr så är det då inga som helst problem med att ta sig genom ett stycke hardoxplåt.

Isjakten blir cirka 11 cm mellan is och underrede, så man får hoppas på att isen är mer slät än så. Har pallat upp den där bak nu och då har jag en markfrigång på cirka 13 cm. Håller för tillfället på med ett par fästen för bakmedarna som troligen kommer att monteras imorgon. Blir troligen en kombination av U-balk, rörklammer, M8, plåt och tillräckligt med svetsfog.

Känner mig någorlunda halvseriös just nu som har införskaffat lite spackel. Helsömmade ju täckplåten på sidorna av jakten för att sedan slipa ner svetsfogen, så nu lägger jag spackel där det ser gälet ut. Kanske blir bra, vem vet?
Blir nog ett tidigt besök i garaget imorgon för att värma upp pinnsvetsen. Skall försöka komma ihåg kameran imorgon också, då Anders fick göra en insats med sin kamera för att jag skulle ha någonting att visa upp här på sidan.

Published inIsjakten

4 Comments

  1. Du skall nog se att det dyker upp någon bild idag =) Är i garaget ikväll om du inte har något annat för dig.

  2. Ante Ante

    Ja det kan jag göra iofs, men kanske finns andra som vill se 🙂

  3. Men du som bor så nära får väl komma förbi och titta =) Snart så sitter alla tre medarna på plats. Är klar med ett fäste för bakmeden just faktiskt.

  4. Ante Ante

    Blir ju bra det där…har du några bilder på hela jakten? Vore ju skoj att se hur den ser ut nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.