Skip to content

Ute i sitt rätta element

Blev klar med fästena för de bakre medarna idag. Blev att jag kapade bort den ena kanten på en U-balk samt en liten snutt av hardoxplåten. Spände sedan upp detta mot en av medarna för att sedan plocka fram pinnsvetsen och dra fast plåten med ett par sömmar. Här är en bild på en fyllnadssvets.

Hålen är borrade för två stycken 48mm-rörklammer. Efter lite slipande med vinkelslipen samt en tur på bandslipen så blev resultat tillräckligt skapligt.

Efter en tur i fräsen så blev det ett hål för en M8-bult som håller i meden. Meden kan spela uppåt och neråt så pass långt att motorerna kommer att slå i innan jag får “genomslag” på fjädervägen på bakmedarna. Troligen så kommer jag att lägga lite svetsfog på rörklämmorna innan det är dags för lite målarfärg.

Efter att ha mätt in medarna, så det förhoppningsvis pekar rakt framåt, så bar jag och Anders ut farkosten till närmsta väg. Vi turades om att knuffa varandra fram på vägen för att se att allt funkar. Den glider lätt och styrningen funkar riktigt bra. Blir intressant att se hur den beter sig på sjöisen sen.

Så pass hög blir den över isen. Cirka 11 cm fram och knappt 14 cm bak på ekipaget.

Det var allt för idag, men det känns bra att äntligen ha isjakten på medar nu.

Published inIsjakten

Be First to Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.